Pinomatic Oy toimittaa laitteita Metsä Woodille

11.12.2023

Pinomatic Oy toimittaa sahaus- ja pakkauslinjat Metsä Groupin uuteen Kerto LVL -tehtaaseen Äänekoskelle. Tilauksen arvo on 11 miljoonaa euroa.

Toimitus on osa Metsä Groupin kesäkuussa 2023 julkistamaa 300 miljoonan euron investointia. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 kuutiota, mikä kasvattaa yhtiön Kerto LVL -tuotantokapasiteettia noin 50 prosenttia. Äänekosken tehtaan arvioidaan käynnistyvän vuoden 2026 toisella vuosipuoliskolla.

Pinomaticin toimituskokonaisuus pitää sisällään kuumapuristimelta valmistuvien raaka-aihioiden jatkojalostuksen asiakasnippuihin saakka. Linjalla LVL-levyaihio hiotaan, katkotaan ja halkaistaan palkeiksi sekä kosteussuojataan. Palkit niputetaan ja pakataan suojamuoviin asiakkaalle kuljetusta varten.

Toimitus on kokonaistoimitus asennuksineen ja käyttöönottoineen. Toimitus on jatkumo edellisille toimituksille Metsä Groupin tuotantolaitoksille.

Kauppa on Pinomaticin historian suurin toimituskokonaisuus. Toteutuksessa yhdistyvät Metsä Groupin vahva osaaminen mekaanisesta puunjalostuksesta ja Pinomaticin innovatiiviset ratkaisut ja 35-vuotinen kokemus mekaniikan ja automaation toimittajana puunjalostusteollisuuden jatkojalostukseen. Projekti työllistää Pinomaticin henkilökuntaa yli kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

Pinomatic Oy valmistaa puunjalostusteollisuudelle tuotantolinjoja ja laitteita kokonaistoimituksina 35 vuoden kokemuksella. Asiakkaita ovat sahatavaran jatkojalostajat, kuten liimapuu-, hirsitalovalmistus, CLT-, LVL- ja vaneritehtaat, sekä mm. ovi-, ikkuna-, paneeli- ja listatehtaat. Perheyritys työllistää 53 henkilöä. Tuotannosta noin 40 % menee vientiin, pääasiassa Keski-Eurooppaan, Baltian maihin ja Etelä-Amerikkaan.

Uuden Kerto LVL -tehtaan avajaisia vietettiin Äänekoskella 24.11.:

https://www.metsagroup.com/fi/metsawood/uutiset-ja-julkaisut/news/2023/metsa-groupin-kerto-lvl–tehtaan-peruskivi-muurattiin-aanekoskella/