Pinomatic Oy 35 vuotta!

27. heinäkuuta 2023

Pinomatic Oy 35 vuotta yrittäjyyttä

Puunjalostusteollisuuden automaattisten tuotantolinjojen ja laitteiden valmistaja ja mekanisointitoimittaja, v. 1988 perustettu Pinomatic Oy täytti heinäkuussa 35 vuotta! Tässä ajassa yritys on kasvanut ja kehittynyt siihen mitä se nyt on: perheyrityksemme on Suomen markkinajohtaja alallaan. Menestyksemme kulmakiviä ovat koko tuotantoprosessin – laadukkaiden linjojen ja laitteiden valmistus aina suunnittelusta käyttöönottoon ja huolenpitoon. Kaikki linjastot ja laitteet suunnitellaan alusta loppuun omissa tuotantotiloissamme Kauhajoella, jossa koko osaajatiimimme, koneemme ja laitteemme ovat koko ajan saatavilla.

Viennin osuus tuotannosta on viime vuosina vahvistunut voimakkaan tuotekehitystyön tuloksena ollen noin 40 %. Vientikohteemme ovat Keski-Eurooppa, Baltian maat ja Etelä-Amerikka. Asiakkaitamme ovat mm. sahateollisuuden jatkojalostajat kuten liimapuu-, hirsitalovalmistus, CLT-, LVL-, ja vaneritehtaat. Viime vuodet ovat tuoneet teknologian muutosta ja loistavaa kehitystä, unohtamatta kovia haasteita. Entistä ekologisemmat ja vastuullisemmat suuntaviivat muokkaavat myös Pinomaticin tuotannollisia innovaatioita.

Tästä on hyvä jatkaa! Valmistamme tuotteita, jotka helpottavat puun käyttöä ekologisena vaihtoehtona rakentamiselle, ja jotka samalla edistävät puuteollisuustuotannon prosessitehokkuutta asiakkaamme käyttäessä puuta yhtä monipuolisempana raaka-aineena.