Pinomatic yhteistyössä Kontiotuotteen kanssa

11.1.2022

 

Pinomatic toimitti Kontiotuotteelle painumattoman hirren valmistuslinjan kokonaisuudessaan. Yhteistyöllä syntyi uniikki ennennäkemätön linja Kontiotuotteen painumattoman SmartLog hirren tuotannon tarpeisiin.

Kontiotuote Oy on maailman johtava hirsirakennusvalmistaja. Kontiotuotteen Pudasjärvellä sijaitseva tehdas hyödyntää alan viimeisintä tutkimustietoa ja teknologiaa ja on maailman suurin hirsitalotehdas.

Tuotantolinja oli ensimmäinen laatuaan maailmassa. Toimitukseen sisältyi kappaleiden siirtolaitteiden lisäksi mm. optimoiva katkaisusaha ja kolme puristinta. Uudella tuotantolinjalla valmistetaan Kontiotuotteen painumatonta SmartLog-hirttä. SmartLog, ristiinliimattu painumaton lamellihirsi on markkinoiden edistyksellisin massiivipuinen rakennustuote. Se on todellinen painumaton hirsi, joka helpottaa merkittävästi hirsirakennusten suunnittelua, rakentamista ja huoltoa. Linjan suunnitteluun käytetty teknologia perustuu pääosin suomalaiseen osaamiseen, sillä Pinomatic on suunnitellut ja toimittanut painumattoman hirren tuotantoon tarvittavat teknologian ja laitteet.

Tästä pääset videoon: