Pinomaticilta liimapalkkitehtaan mekanisointi Venäjälle

17.9.2021

Venäjälle Malaja Višeran kylään nousee itävaltalaisen Hasslacher yhtiöön kuuluvan Hasslacherlesin uusi liimapalkkitehdas. Uusi 8000 m² tehdas rakennetaan nykyisen sahalaitoksen yhteyteen ja aloittaa tuotantonsa kesällä 2022. Tehtaalla valmistetaan ns. Japanin palkkia ja isompaa 13,5 metristä liimapalkkia. Hasslacher yhtiö on 120-vuotias Itävallan suurin liimapalkkivalmistaja, myös yksi Euroopan suurimmista liimapuun tuottajista, joka on kasvanut maaseudun perheyrityksestä korkean teknologian ja ammattitaidon edelläkävijäksi.

Pinomatic toimittaa tehtaalle tuotantolinjan mekanisointilaitteet ja automatisoinnin. Linja sisältää kaksi sormijatkoslinjaa, kolme höylää, skannerin ja puristimen. Lisäksi toimitus sisältää kaksi kerrosvarastoa, joissa kummassakin varastossa on laajennusmahdollisuus. Kuivatut niput syötetään linjalle ja valmiin liimapalkin pituus on 13,5 m. Lisäksi Pinomatic toimittaa kerrosvarastojen hoitotasot, tarkistus- ja korjauspaikat sekä katkaisusahan palkeille.

Pinomaticilla on puunjalostusteollisuuden mekanisointitoimittajana vahva osaaminen liimapalkkituotantolinjojen toimituksesta. Tehty kauppa on yrityksen historian suurin vientikauppa ja samalla ensimmäinen toimitus Venäjälle.

Päivitys 1/2022: Tuotantolinja on tällä hetkellä tuotantovaiheessa.

Pinomatic vastaanotti vieraita Itävallasta. Kuvassa (vasemmalta): Markus Rantamäki, Pinomaticin projektipäällikkö ja Matias Rantala Pinomaticin toimitusjohtaja, Hasslacherilta Michael Fercher, tekninen johtaja, Heimo Zraunig, sähkötekniikan päällikkö, Christoph Hopfgartner, johdon assistentti, ja Maximilian Riegg, Pinomaticin saksankielisen alueen edustaja.