Pinomatic laajentaa markkinoitaan Pohjois-Amerikkaan

19.6.2024

Pinomatic Oy laajentaa markkinoitaan ja toimittaa osaamistaan Pohjois-Amerikan markkinoille. Pinomatic toimittaa liimapalkkilinjan ja lajittelulinjan syötön mekanisoinnit puurakentamiseen erikoistuneelle Element5:lle Kanadaan. Toimituksessa korostuvat pitkälle automatisoitu tekniikka ja linjan joustavuus. Hasslacher konserni hankki osuuden Element5:stä ja tuotanto toimii Euroopan ohella myös Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Element5 on modernien puurakennusten suunnitteluun, valmistukseen ja kokoonpanoon erikoistunut massiivipuutavaran tuottaja. Uusi tuotantolaitos valmistaa CLT-levyä ja liimapalkkia Pohjois-Amerikan markkinoille ja laitos sijaitsee lähellä Torontoa.

Viime vuosien jatkuvan kehitystyön ansiosta olemme onnistuneet kasvattamaan viennin osuutta laajentamalla markkinoita maantieteellisesti uusille alueille. Liimapalkkitehtaan toimitus tuo uusia mahdollisuuksia Pohjois-Amerikan markkinoille ja on jälleen yksi askel eteenpäin. Tänä päivänä Pinomaticilla on asiakkaita 21 maassa ympäri maailman.

Pinomatic Oy valmistaa puunjalostusteollisuudelle tuotantolinjoja ja laitteita kokonaistoimituksina yli 35 vuoden kokemuksella. Asiakkaita ovat sahatavaran jatkojalostajat, kuten liimapuu-, hirsitalovalmistus, CLT-, LVL- ja vaneritehtaat, sekä mm. ovi-, ikkuna-, paneeli- ja listatehtaat. Perheyritys työllistää 53 henkilöä. Tuotannosta noin 40 % menee vientiin, pääasiassa Keski-Eurooppaan, Baltian maihin ja Etelä-Amerikkaan. Tällä hetkellä Pinomaticilla on ennätyssuuri tilauskanta. Tilauksista 2/3 on toimituksia nykyisille asiakkaille ja kolmannes uusille. Tilauskanta ajoittuu 2026 vuoteen asti.