Takaisin

17.10.2017 15:46:00

Pinomatic toimittaa Kontiotuotteelle Pudasjärvelle CLT hirren valmistuslinjan

hirsi_.png

Pinomatic Oy on tehnyt Kontiotuote Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen painumattoman hirren valmistuslinjasta. Linjalla tullaan valmistamaan liimattua lamellihirttä joissa on CLT ominaisuus. Osa hirren lamelleista on pystyasennossa jolloin hirrestä ja sen myötä koko rakennuksesta tulee painumaton. Hirsirakennuksen painumattomuus luo uusia markkinoita, koska hirteen voi yhdistää terästä ja betonia huomioimatta painumavaroja.

Linjalla valmistetaan prosessina liimalamelli hirsiaihiot valmiiksi liimatuiksi hirsiaihioksi. Toimitukseen sisältyy mm. neljä puristinta, joilla eri prosessin vaiheissa valmistetaan painumaton hirsi. Kontiotuotteen vahvan osaamisen pohjalta uudelle tuotantolinjalle asetettiin korkeat vaatimukset joihin Pinomatic vastasi innovatiivisilla ja asiakaskohtaisesti suunnitelluilla ratkaisuilla ja korkealla automaatiotasolla.

Kontiotuote on maailman johtava hirsitalovalmistaja 45 vuoden ja yli 40 000 toimitetun rakennuksen kokemuksella. Kontiotuotteen Pudasjärvellä sijaitseva tehdas hyödyntää alan viimeisintä tutkimustietoa ja teknologiaa ja on maailman suurin hirsitalotehdas. Kontiotuote jalostaa ja tuottaa puutuotteet maailman ainoana hirsitalotuottajana itse tukista valmiiksi lopputuotteeksi saakka. Kontiotuotteen liikevaihto on 46 miljoonaa euroa (2016) ja henkilöstöä on yli 200.